طراحی وب سایت

آنچه هنگام طراحی یک وب سایت حرفه ای لازم است بدانیم

طراحی وب سایت

در سالیان اخیر با توسعه زیرساخت های تکنولوژی فناوری اطلاعات (IT) و بکارگیری آن در حوزه های متفاوت، استفاده از اینترنت توسط کاربران مختلف افزایش یافته است، در گذشته ایجاد یک وب سایت تنها توسط شرکت های بزرگ تجاری و فناوری از عهده هزینه های آن بر می آمدند انجام می شد اما امروزه هر فرد با هرکسب و کاری می تواند با یک هزینه رقابتی وب سایت خود را راه اندازی کند.

در طی 10 سال اخیر اینترنت زندگی ما را متحول کرده و معادلات و محدودیت های زمانی و مکانی را عوض کرده است.  هر نوع اطلاعات جدید و بروز که شما بخواهید از طریق اینترنت قابل دسترس است، از یک خبر تازه به وقع پیوسته تا اطلاعات فنی در مورد خرید یک محصول فیزیکی با چند کلیک یا تاچ به دست شما خواهد رسید. همه این اطلاعات و امکانات را شبکه جهانی اینترنت و وب سایت ها برای ما فراهم کرده اند. ما در این مقاله تلاش میکنیم تا تمام ابهامات و سوالاتی که برای شما در شروع تصمیم گیری برای راه اندازی وب سایت پیش می آید را پاسخ بدهیم.

وب سایت چیست؟

وب سایت اینترنتی یک منبع اطلاعاتی است که دارای یک آدرس اینترنتی یا دامنه (Domain) است و اطلاعات، خدمات و یا کالای خود را به صورت مجازی یا آنلاین در اختیار مخاطب قرار می دهد. وب سایت ها با موضوعات متفاوت کاملاً مستقل از هم به فعالیت می پردازند مانند اخبار، خرید و فروش کالا و یا ارائه خدمات مشاوره پزشکی. برای ساختن یک وب سایت در ابتدا نیاز به یک آدرس اینترنتی (دامنه یا domain) و یک سرور و یک نرم افزار یا سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) داریم. منظور از محتوا هر نوع اطلاعاتی از نوع متن، تصویر، صدا، ویدئو یا انواع داده ها و ترکیبی از این موارد می باشد.
برای ارائه هر خدمت یا محصولی میتوان طراحی وب سایت کرد و محدودیتی در آن وجود ندارد،

بیل گیتس موسس مایکروسافت: اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد بزودی از بازار حذف خواهید شد.

وب چیست؟

وب به مجموعه هزاران وبسایت که بر روی بستر اینترنت و فضای آنلاین هستند گفته میشود، اطلاعات این وب سایت ها بر روی کامپیوتر های حرفه ای که سرور نامیده میشوند و در شرکت های دیتا سنتر یا هاستینگ نگهداری می گردند قرار گرفته است. با ساخته شدن هر سایت دنیای وب گسترده تر میشود و یک وب سایت به وبسیاتهایی که مورد جستجوی موضوع مور نظر شماست اضافه می گردد.

وب یک سیستم گسترده از کامپیوترهای به هم شبکه شده هستند و وب سایت ها بر روی فضای این شبکه کامپیوتری به صورت مستقل در حال فعالیت هستند.

عبارت www مخفف عبارت World Wide Web به معنای شبکه گستره جهانی می باشد که در ابتدای آدرس های اینترنتی یا دامنه (Domain) قرار گرفته شده است.

طراحی وب سایت وردپرسی در یزد
طراحی وب سایت وردپرسی در یزد

چرا هر کسب و کار فردی یا گروهی به وب سایت نیاز دارد؟

مشاوران کسب و کار دوره های زمانی کسب و کارها را به چهار دسته عصر تولید، عصر فروش، عصر بازاریابی و عصر برندینگ تقسیم بندی کرده اند، در دو دهه گذشته که عصر تولید نامگذاری شده است به دلیل تقاضای بالای کالا نسبت به تولید، کسب و کارها نیازی به معرفی محصولات خود به افراد زیادی نداشتند و تمامی محصولات آنها به فروش می رسید همچنین دسترسی به اینترنت برای همگان فراهم نبود و ابزارهای دسترسی به اینترنت هم فراگیر نشده بود. اما امروزه رقتار بازار تغییر پیدا کرده و تولید یا خدمات در هر موضوعی بیشتر از تقاضا شده است و رقابت برای فروش کالا بسیار زیاد است. شرایط اقتصادی جدید نیز باعث گردیده انتخاب ها و خرید مردم هوشمند تر بشود و با وجود اینترنت پرسرعت و گوشی های هوشمند تقریبا همه افراد قبل از خرید اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق اینترنت جستجو می کنند تا بهترین انتخاب را داشته باشند. لذا اینترنت تبلیغات را دگرگون کرده و کسب و کارهای زیادی در این حوزه ایجاد شده اند.

در نهایت برای اینکه ارائه خدمات و یا فروش کالای خود را به سمع و نظر مخاطب خود برسانیم وب سایت یکی از کم هزینه ترین و فراگیرترین روش های تبلیغات امروزی است.

اگر تبلیغات را به دو دسته تبلیغات فیزیکی (محیطی) و تبلیغات آنلاین دسته بندی کنیم، وب سایت جزو تبلیغات آنلاین به حساب می آید، برتری تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات محیطی مقیاس ناپذیری آن است، این یعنی تبلیغات فیزیکی مانند کاتالوگ در یک محدوده جغرافیایی خاص توزیع می شود و در نهایت تعداد کپی های آن به پایان می رسد، اما وبسایت می تواند در کل دنیا دیده شود و محدودیت تمام شدن نسخه های چاپ شده را ندارد.

امروزه اکثر کسب و کارها بدون وبسایت نمی توانند به رقابت بپردازند، به کمک وب سایت میتوان بدون محدودیت مکانی و زمانی با مخاطبان خود ارتباط داشت و با آنها تعامل کرد. اطلاع رسانی، خرید و فروش، پشتیبانی بعد از خرید محصول یا خدمات همگی از طریق وبسایت قابل انجام است.

چگونه یک وب سایت داشته باشیم؟

برای راه اندازی یک وب سایت نیازمند علم و زیرساخت های تعریف شده ای هستیم. هر وب سایت برای راه اندازی نیازمند یک دامنه و یک هاست می باشد.

دامنه آدرس یا نام وب سایت شماست که در مرورگر نمایش داده میشود. هاست به فضایی گفته میشود که بر روی یک قرار کامپیوتر وجود دارد که محتوای سایت بر روی آن ذخیره میشود. حال برای آنکه سایت از نظر بصری جذاب و کاربردی باشد نیازمند یک سیستم مدیریت محتوا می باشیم تا بتوان المان های سایت را به زیبایی در کنار هم قرار داد.

همانطور که گفته شد، علاوه بر دامنه و هاست ما نیازمند یک طراح و برنامه نویسی هستیم تا المان های موجود در سایت را در کنار هم به زیبایی نمایش دهیم که این کار را میتوان به دو روش انجام داد.

استفاده از روش برنامه نویسی:

در این روش یک برنامه نویس تمامی نیاز های وب سایت را از اول کدنویسی میکند. برای طراحی ظاهر سایت از زبان هایی همچون HTML ، CSS و جاوا اسکریپت استفاده میشود و برای طراحی بک اند سایت میتوان از زبان هایی همچون PHP، Java، پایتون و سایر زبان های برنامه نویسی استفاده کرد.

مزیت طراحی وب سایت با کمک این روش این است که برنامه نویس تمامی نیازهای سایت را شناسایی و امکانات سایت را مطابق با نیازهای ما پیداسازی خواهد کرد. اما مشکل این روش این است که این روش بسیار هزینه بر خواهد بود و زمان زیادی صرف برنامه نویسی و بحث های فنی سایت خواهد شد.

استفاده از سیستم های مدیریت محتوا:

CMS یا Content Management System معروف به سیستم های مدیریت محتوا نرم افزار هایی هستند که کمک آن میتوان سایت خود را بدون نیاز به دانش کدنویسی طراحی کرد. وردپرس یکی از معروف ترین و محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد. از آنجایی که این سیستم یک سیستم متن باز می باشد در نتیحه افراد زیادی در سراسر دنیا در حال توسعه و بهبود این سیستم هستند. مزیت این روش این است که دیگر نیازی به دانش برنامه نویسی نیست و در کمترین زمان با هزینه ای بسیار کمتر از روش قبلی میتوان وب سایت مورد نظر خود را راه اندازی کرد.

طراحی وب سایت در یزد
طراحی وب سایت در یزد

چگونه یک وب سایت معتبر داشته باشیم؟

طراحی و راه اندازی یک وب سایت اولین قدم برای ورود به کسب و کار آنلاین می باشد، اما این کافی نیست. آنچه باعث موفقیت شما در این زمینه می شود ارائه مطالب و محتوای با ارزش است که برای کاربران هدف شما مفید و جذاب باشد.

امروزه اکثر افراد در دنیای اینترنت از طریق سرچ در موتورهای جستجو به دنبال وب سایت ها هستند. لزا برای هر کسب و کار مهم است که در کلمات کلیدی مربوط به زمینه فعالیت خود جایگاه بالاتری نسبت به رقیبان در موتورهای جستجو داشته باشند. به علم بهینه سازی وب سایت و بهبود رتبه آن در موتورهای جستجو سئو “SEO” گفته می شود. پس گام بعدی بعد از طراحی وب سایت بهینه سازی آن است تا به کمک آن بتوان کاربران و مشتریان جدید را از طریق دنیای اینترنت جذب کرد.

زمانی که برای طراحی سایت به متخصصین این کار مراجعه کنید، با دو کلمه UI و UX مواجه خواهید شد. UI مخفف User Interface design یا رابط کاربری است که منظور گرافیک، جلوه های تصویری و ظاهر سایت می باشد. اما  UX که مخفف عبارت User Experience design است. UX به تجربه کاربری سایت گفته می شود که مربوط به تجربه کار با وب سایت و حالات و احساسات کاربر، هنگام استفاده از سایت می باشد. اگر در یک وب سایت این دو جنبه به خوبی رعایت شود میتواند به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو و علاوه بر آن افزایش اعتماد کاربران به کسب و کار شما کمک کند.

در صورتی که شما آشنایی کافی با دانش گرافیک و تصویر سازی داشته باشید میتوانید با استفاده از آموزش های نصب و راه اندازی وب سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا، وب سایت خود را ایجاد کنید یا برای داشتن یک وب سایت حرفه ای تر از شرکت های تخصصی طراحی سایت در یزد دعوت به همکاری نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

نمونه کارهای گروه تاچ
در زمینه برندینگ

برای سفارش طراحی سایت با ما در تماس باشید

طراحی سایت در یزد, طراحی و بهینه سازی وب سایت

اشتراک مطلب

نوشتهٔ پیشین
کسب و کار خود را با تبلیغات کلیکی متحول کنید.
نوشتهٔ بعدی
چگونه در سخنرانی عمومی بر ترس خود غلبه کنیم؟

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.